„Credința este virtutea prin care se distinge un creștin. Pentru că a fi creștin nu înseamnă în primul rând a accepta o cultură, cu valorile care o însoțesc, ci a fi creștin înseamnă a primi și a păstra o legătură”, a spus Papa Francisc.

„Eu și Dumnezeu; persoana mea și chipul iubit al lui Isus. Această legătură ne face să fim creștini", a spus Papa Francisc în timpul audienței generale, programată inițial în Piața Sf. Petru, dar care din cauza vremii incerte și a norilor de pe cerul Romei s-a ținut în incinta Vaticanului, relatează agenția ANSA.

Pentru Suveranul Pontif marele dușman al credinței nu este inteligența, nu rațiunea, așa cum, vai, cineva continuă să repete obsesiv, ci marele dușman al credinței este frica. Din acest motiv, credința este primul dar care trebuie primit de creștin: un dar care trebuie primit și cerut zilnic, pentru a se reînnoi în noi”. 

 Credința nu este a tuturor și pană și noi, care suntem credincioși, ne dăm seama deseori că avem doar o cantitate mică de credință. Isus ne poate reproșa adesea, așa cum a făcut cu ucenicii săi, că suntem „oameni cu puțină credință”. Dar este darul cel mai fericit, singura virtute pe care ni se permite să o invidiem. Pentru că cei care au credință sunt locuiți de o putere care nu este doar umană, credința declanșează în noi harul și deschide mintea misterului lui Dumnezeu" a continuat Papa Francisc. 

„În timpul rugăciunilor din luna mai, încredințați-i Maicii Domnului problemele voastre personale și de familie, precum și suferința celor care sunt victimele războaielor”, a adăugat pontiful în timpul salutului adresat credincioșilor de limbă polonă. "Rugați-vă pentru Biserică, pentru patrie, pentru pacea în Ucraina și în Orientul Mijlociu. Fie ca Maria, pe care în urmă cu o sută de ani, Pius al XI-lea a stabilit-o ca regină pentru toată Polonia, să vă sprijine și să vă îndrume", a adăugat Papa Francisc. 

Pontiful s-a rugat și pentru Kenya care a fost lovită de inundații „Doresc să transmit poporului din Kenya apropierea mea spirituală în acest moment în care un potop sever a luat în mod tragic viața multor frați și surori, rănindu-i pe alții și provocând distrugeri pe scară largă. Vă invit să vă rugați pentru toți cei care suferă efectele acestui dezastru natural”, a spus el. 

"Să nu uităm să ne rugăm pentru pace. Să ne rugăm pentru popoarele care sunt victime ale războiului. Războiul este întotdeauna o înfrângere", a adăugat Papa.

"Să ne gândim la Ucraina, care suferă atât de mult, să ne gândim la locuitorii Palestinei și Israelului care sunt în război. Să ne gândim la poporul Rohingya, la Myanmar și să cerem pacea adevărată pentru aceste popoare și pentru întreaga lume”, a subliniat Papa Francisc. "Din păcate astăzi, investițiile care generează cele mai multe venituri sunt fabricile de arme. Este ceva groaznic, să câștigi de pe urma morții. Cerem pacea, să continue pacea ", a conchis Suveranul Pontif. 


SURSA: RADOR RADIO ROMANIA