În ultimele ore, REPER a primit aproape 100 de sesizări de la cetățeni care au votat partidul REPER la alegerile europarlamentare, dar au constat că, în procesul verbal din secția în care au votat, în dreptul partidului REPER sunt trecute 0 voturi.

Astfel de situații ai fost reclamate în București (S1, S2, S3, S4, S6) și în județele Arad, Argeș, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, potrivit unui comunicat REPER. 

Toate sesizările au fost transmise Biroului Electoral Central, dar frecvența și răspândirea acestei situații în aproape toată țara indică fie o eroare gravă în procesare voturilor exprimate, fie o fraudă masivă.

În consecință, REPER cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor în toate secțiile de vot unde nu apare niciun vot în dreptul partidului.

Formațiunea îi sfătuiește pe cei care au votat REPER la alegerile europarlamentare, să verifice procesul verbal de la secția de vot în care și-au exprimat votul.