După ce în urmă cu douăzeci de zile a aprobat o rezoluție ad-hoc prin care se condamnă decizia de a nu mai înregistra copiii cuplurilor de același sex, Parlamentul European critică din nou politicile guvernului italian privind drepturile LGBTQI.

Eurodeputații au pus politicile italiene pe același picior cu cele din Polonia și Ungaria, scrie La Stampa.

De data aceasta, totul a pornit de la o rezoluție adoptată pentru a cere Ugandei să retragă legea care introduce pedepse aspre, cum ar fi închisoarea pe viață pentru persoanele care își declară homosexualitatea.

Verzii au depus un amendament pentru a-și exprima "îngrijorarea cu privire la actualele mișcări retorice globale anti-drepturi, anti-gen și anti-LGBTQI, alimentate de unii lideri politici și religioși din întreaga lume, inclusiv în UE" și pentru a "condamna cu fermitate diseminarea acestei retorici de către unii lideri politici influenți și a unor guverne din UE, cum ar fi cazul Ungariei, Poloniei și Italiei".

Amendamentul a fost aprobat cu o majoritate restrânsă (282 de voturi pentru, 235 împotrivă și 10 abțineri), chiar dacă lista nominală a voturilor nu este disponibilă.

Rezoluția finală, care condamnă decizia Ugandei, a fost în schimb adoptată cu 416 voturi pentru, 62 împotrivă și 36 abțineri.

Deputații Forza Italia s-au abținut (cu excepția lui Salini și Vuolo care au votat împotrivă), în timp ce cei din formațiunile Fratelli d'Ítalia și Liga nordului (cu excepția lui Gianna Gancia) au votat împotrivă.

Sursa: RADOR