PSD-PNL câștigă alegerile europene cu 54%, urmat la distanță mare de AUR - 14%.

Al doilea exit-poll Curs-Avangarde, valabil pentru ora 22:00, dă 53% pentru PSD-PNL, 15%pentru AUR și 11% pentru Alianța Dreapta Unită (ADU).

Pragul este trecut și de Uniunea Democrată Maghiară din România, care a obținut 5%.

+++

Potrivit exit-poll-ului făcut de CURS-Avangarde, Aianța PSD-PNL obține 54%, AUR - 14%, Alianța Dreapta Unită - 11%, UDMR - 5%, SOS - 3% și REPER - 3%.

Rezultatele sunt valabile pentru ora 20:00 și nu includ voturile din diaspora.

+++

Prezența la vot a fost de 52,4%, puțin mai mult față de mai 2019 când au votat 51,09%.

+++

Președintele AUR, George Simion, a transmis membrilor și simpatizanților partidului să nu creadă rezultatul exit-poll-urilor și a susținut că ”partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se va menține la putere”. El a transmis un mesaj către structurile de forță, le-a cerut să nu facă abuzuri și să asigure ordinea de drept, potrivit News.ro.

”A fost o zi în care partidul corupt comasat a încercat prin toate metodele să se asigure că se va menține la putere. Vor veni niște rezultate cu partidul corupt comasat peste 50% și cu noi pe la 15-17%. Să nu le credeți. Partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se vor menține la putere”, a declarat George Simion, care și-a început discursul înainte de ora 22.00 și de anunțarea exit-poll-urilor. 

El a transmis un apel către toate structurile de forță. 
 
”Vreau să fac un apel la toate structurile de forță, de la servicii de informații până la Jandarmerie și magistrații. Nu faceți abuzuri, asigurați ordinea de drept”, a afirmat liderul AUR.
 
Simion a mai declarat că a fost o campanie electorală nedemocratică. 
 
”Ne aflăm la capătul unei campanii electorale nedemocratice, în care partidele aflate la putere au făcut tot posibilul pentru a pune pumnul în gura opoziției. Totul a fost permis în ultimele luni, de la racolare de candidați cărora le-au fost promise funcții și bani, până la intimidări, acte violente împotriva membrilor noștri”, a susținut George Simion.
 
El a adăugat că ”posibilitatea lor de a frauda trebuie oprită” și că acești oameni ”sunt lipsiți de orice legătură cu oamenii”.

++++

UDMR la europarlamentare trece pragul, dar trebuie să așteptăm numărătoare voturilor în fiecare secție de votare (...) Sunt convins că vom avea peste 5%, vom trece pragul electoral și vom avea reprezentare în Parlamentul European”, a declarat președintele Kelemen Hunor, citat de News.ro.