După ce Parlamentul European și statele membre ale UE au ajuns miercuri la un acord asupra unei ample reforme a politicii europene privind azilul și migrația, Austria nu mai are de ce să se opună extinderii Schengen, susține eurodeputatul Pîslaru.

După ce s-a ajuns la un acord între Parlamentul European și statele membre asupra unei ample reforme a politicii europene privind azilul și migrația, orice condiționare a Austriei devine inutilă, susține eurodeputatul REPER Dragoș Pîslaru.

El cere Guvernului României, lui Ciolacu și președintelui Iohannis, să folosească în mod inteligent acest acord la nivel european pentru ca ”românii să nu mai fie umiliți la cozi interminabile și economia României să nu mai aibă de suferit”. 

”De la Bruxelles mesajul este clar: niciun european nu trebuie discriminat în baza unei retorici electorale privind migrația și niciun stat membru nu poate să șantajeze UE pe această temă. Bucureștiul trebuie acum să acționeze pentru ca mesajul acesta să se audă din ce în ce mai tare la Viena”, mai spune copreședintele REPER.

Și eurodeputatul USR Vlad Gheorghe are o poziție similară.

”Nehammer NU mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi. Hai să vedem dacă garnitura de mare performanță turistică Iohannis, Ciolacu, Ciucă și prietenii reușesc să apere interesele României și să impună pe plan european respectul pe care îl merită românii din țară și din diaspora”, a scris el pe Facebook.