Ce accent vă atrage cel mai mult? Vă place cadența irlandeză? O preferați pe cea spaniolă? Sau pentru engleza regelui este imbatabilă?

Indiferent de răspunsuri, jocurile au fost făcute, iar platforma de învățare a limbilor străine Babbel a anunțat oficial că franceza nu mai este limba cu cel mai sexy accent din lume, potrivit euronews.com.

Pentru mulți această veste va fi probabil o mare dezamăgire, mai ales că în 2017 Babbel a chestionat peste 15.000 de persoane care au considerat că cel mai sexy accent era cel transalpin. Și atunci, cine a detronat la belle langue française?Ei bine, întrebarea a fost pusă din nou unui număr de șase mii de persoane din Regatul Unit, Franța, Spania, Italia și Germania, precum și din Statele Unite, iar majoritatea participanților la sondaj au răspuns că italiana este limba "cea mai sexy" și "cea mai romantică".

Care este motivul pentru care limba italiană are cel mai romantic accent?

"Ridicarea și scăderea tonului în limba italiană vorbită poate crea o calitate muzicală pe care unii oameni o consideră fascinantă și atractivă". "Unele caracteristici fonetice, cum ar fi rostogolirea literei „r”, o caracteristică apreciată de mulți, pot fi distinctive", explică britanicul Noël Wolf, profesor de limbi străine la Babbel.

Engleza britanică a fost considerată limba "cea mai politicoasă", în timp ce germana s-a plasat pe primul loc la "limba cea mai directă".

Sondajul a analizat și atitudinile persoanelor față de partenerii care vorbesc diferite limbi. Potrivit sondajului, peste 70% din englezii intervievați au spus că, dacă partenerul lor ar avea o altă limbă maternă decât engleza, învățarea acesteia ar ajuta la stimularea unei legături emoționale mai puternice între ei.

În 2017, lingvistul Patti Adank, profesor la University College London, a remarcat că "vorbitorii de engleză sunt atrași de melodicitatea limbilor precum franceza sau italiana". Dar, indiferent de multitudinea explicațiilor, rezultatele au sosit, iar Franța va trebui să le accepte. 

sursa: RADOR RADIO ROMANIA