Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) transmite că a stabilit duminică lista finală a candidaților la alegerile europarlamentare.

Procesul de selecție și ordinea pe listă au presupus trei etape, sea rată într-un comunicat de presă al PLUS.

În prima etapă, primii 43 de candidați au fost aleși prin votul direct al membrilor PLUS dintr-un total de 153 candidați. De asemenea, numărul de voturi obținute din partea membrilor PLUS a cântărit 30% din scorul final.

În etapa a doua, o Comisie de selecție, formată din Mihaela Miroiu, profesor SNSPA București, Liliana Popescu, prorector SNSPA București, Elena Calistru, președinte Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector la Universitatea București, și Sorin Ioniță, președinte Expert Forum, a evaluat criteriul competenței candidaților (40% din scorul final).

Potrivit sursei citate, în cea de-a treia fază, Biroul Național al PLUS a aplicat "criteriile politice folosind principii de integritate, diversitate, reprezentare politică și implicare organizațională", acestea reprezentând diferența de 30% din scorul final al candidaților.

„România trebuie să rămână ancorată la nucleul dur al Europei. La primul cerc concentric de valori. Acest lucru va fi posibil doar prin prezența oamenilor competenți, onești și harnici în toate instituțiile relevante. Începem cu epicentrul democrației europene: Parlamentul European. E vremea oamenilor care au umblat mai mult pe coridoarele universităților decât pe culoarele tribunalelor", a declarat Vlad Voiculescu, coordonator PLUS al campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Dacă în prima etapă a selecției fostul ministru de Interne din Guvernul tehnocrat, Dragoș Tudorache, se afla pe locul 13, acum se află pe locul 3. 

Lista finală a candidaților poate fi consultată AICI.