Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) anunță că a încheiat marți votul intern pentru desemnarea candidaților partidului la alegerile europarlamentare, iar fostul premier Dacian Cioloș este cap de listă.

Și-au exprimat votul 4.809 membri (66,2% din totalul de 7.262 de membri confirmați ai partidului).

Numărul de voturi obținute va reprezenta baza de evaluare a criteriului de atractivitate electorală, care va avea o pondere de 30% din scorul final obținut de fiecare candidat.

În faza următoare, o Comisie de selecție va evalua criteriul competenței candidaților (40% din scorul final). Cei 43 de candidați urmează să fie evaluați de Mihaela Miroiu, profesor SNSPA București, Liliana Popescu, prorector SNSPA București, Elena Calistru, Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector Universitatea București, și Sorin Ioniță, Expert Forum.

Evaluarea candidaturilor va avea loc în perioada 16 – 22 ianuarie, timp în care aceștia nu au voie să contacteze membrii comisiei, doar cei din urmă având acest drept.

Dacă prima etapă a selecției va conta în evaluarea finală în proporție de 30%, cea de a doua va reprezenta 40% din finalul evaluării.În a treia fază, Biroul Național al PLUS rezultat în urma Convenției Naționale, care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, va evalua al treilea criteriu – diversitatea și meritul organizațional (30% din scorul final).

Astfel, în urma aplicării celor trei criterii menționate mai sus, Biroul Național va înainta Consiliului Național spre validare lista finală de candidați la alegerile europene din 26 mai 2019.

Lista candidaților poate fi consultată AICI.