Deputații PNL și USRPLUS s-au înțeles, în comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, și au votat ca funcționarii Ministerului energiei și cei ai Autorității de Audit, din cadrul Curții de Conturi, să primească un spor de 50% în cadrul PNRR.

Amendamentul prin care și angajații Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi să primească spor de PNRR a fost formulat de deputata Oana Silvia-Țoiu, de la USRPLUS. Totuși, potrivit unor surse politice, adevăratul autor al propunerii este ministrul USRPLUS Cristian Ghinea, care a convins-o pe colega sa să și-l asume, scrie Newsweek. Ghinea ar dori astfel să aibă o relație bună cu Autoritatea de Audit de la Curtea de Conturi, autoritate condusă de pesedistul Niculae Bădălău. Președintele Curții de Conturi este un alt pesedist, Mihai Busuioc. 

Pentru ca acest amendament să treacă, USRPLUS a votat, la schimb, propunerea PNL ca și angajați ai ministerului energiei să primească spor de PNRR. Ministerul energiei este condus de către liberalul Virgil Popescu.

OUG 24/2021 prevede deja un spor de 50% pentru funcționarii din cadrul Ministerului investițiilor și proiectelor europene (MIPE) care lucrează la PNRR. 

Discuțiile privind extinderea numărului de funcționari care beneficiază de PNRR, prin amendamente introduse în comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților la OUG 24/2021, au început din iulie. Inițial USRPLUS dorea să refuze propunerea PNL ca aceste sporuri să fie acordate și unor funcționari din ministerul energiei, notează Newsweek.