PNRR a venit peste noi fără să fim foarte bine pregătiți, cu o alocare financiară imensă, iar dacă va fi aprobat în forma actuală, acesta mai poate fi supus modificărilor, a declarat vineri o directoare generală din MIPE.

"Autoritățile publice, centrale și numai, beneficiarii privați sunt prinși în acest angrenaj imens care înseamnă Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru ministerul nostru pandemia a însemnat foarte multe lucruri și nu neapărat bune. A însemnat o presiune teribilă pentru a ține în viață toate proiectele în derulare și o presiune fantastică pentru a putea asigura agregarea acestui Plan Național de Redresare și Reziliență, care a venit peste noi fără să fim foarte bine pregătiți. O alocare imensă pentru România. Este ca și când am avea o nouă perioadă de programare suprapusă peste perioada 2021 - 2027, cu sume foarte mari alocate digitalizării și transformării digitale care ne-a pus în situația să ținem legătura și să agregăm opiniile din tot ceea ce înseamnă privat și public, în așa fel încât să emitem o opinie coerentă, bună și ținând cont de tot ceea ce era dezvoltat până la momentul acela în România", a declarat vineri Svetlana Gomboș, director general în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), relatează Agerpres.

Ea a subliniat că PNRR funcționează ca oricare program operațional sau oricare program care a fost negociat cu Comisia Europeană "și, dacă la nivelul statului membru se evidențiază niște nevoi de modificare, putem să performăm aceste modificări, să le solicităm".

"Nu este nimic închis și nu va fi nimic închis. PNRR este un program care se adresează proiectelor mature. Noi avem experiența implementării de programe. Știm din experiența cotidiană că sunt proiecte care merg, proiecte care nu merg și proiecte care sunt sortite pieirii din start. Acest PNRR este în momentul de față în negociere. El are o formă, dar forma nu este definitivă în sensul în care mai sunt "final touch" pe diverse componente”, a mai spus Svetlana Gomboș.