Poliția belgiană a făcut marți percheziții la sediul Partidului Popular European (PPe) din Bruxelles, a declarat o sursă pentru EURACTIV.com.

"Polițiștii belgieni au făcut percheziții la etajele 1 și 3 ale sediului PPE din Rue du Commerce", a precizat sursa.

Potrivit primelor informații, poliția a confiscat computere în cadrul unei anchete în curs privind presupuse acte de corupție în timpul campaniei electorale pentru europarlamentarele din 2019.

Deputatul CDU Mario Voigt a fost directorul de campanie digitală pentru liderul PPE Manfred Weber în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare din 2019, iar ancheta se concentrează asupra atribuirii contractului pentru campania digitală unei companii din Turingia, potrivit presei germane.

În prezent, Voigt este liderul filialei CDU din Turingia.

În septembrie anul trecut, comisia judiciară a Parlamentului landului Turingia i-a ridicat imunitatea în contextul anchetei procuroraturii germane, deși nu este clar dacă acest caz are legătură.

PPE este cel mai mare grup politic european.

Într-o scurtă declarație, PPE a confirmat că "reprezentanții poliției belgiene și germane au vizitat sediul partidului de la Bruxelles" pe 4 aprilie, adăugând că "vizita este legată de o anchetă în curs de desfășurare în Turingia, Germania".

"Partidul cooperează în deplină transparență cu autoritățile implicate, furnizând toate informațiile și documentele relevante".