Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împușcat de cinci ori și a suferit o intervenție chirurgicală de urgență timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este intern

Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împușcat de cinci ori și a suferit o intervenție chirurgicală de urgență timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este internat șeful executivului de la Bratislava, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Deși există foarte puține informații oficiale despre situația lui Fico, postul de televiziune Markiza citează "surse de încredere" din centrul de sănătate care declară că viața lui Fico rămâne joi în pericol, după intervenția chirurgicală dificilă pentru tratarea plăgilor împușcate pe care le-a suferit în abdomen și membre.

La rândul său, ziarul SME relatează că secretarul de stat pentru mediu, Filip Kuffa, a declarat joi că starea de sănătate a lui Fico este stabilă.

Directorul spitalului în care este internat Fico a declarat joi că premierul este stabilizat, dar în stare gravă, în timp ce un înalt oficial guvernamental a anunțat că starea de sănătate a lui Fico este încă gravă, din cauza rănilor dificile, transmite Reuters.

Vicepremierul Slovaciei, Tomas Taraba, a declarat miercuri seară că intervenția chirurgicală a decurs bine și că viața lui Fico nu mai este în pericol Taraba a explicat că unul dintre cele cinci gloanțe i-a străpuns stomacul.

Mai mulți membri ai executivului au declarat că a fost vorba despre un atac cu motivație politică.

În Slovacia, țară extrem de polarizată, au avut în ultimele săptămâni proteste în masă împotriva deciziilor guvernamentale controversate, cum ar fi închiderea Parchetului Anticorupție, care ancheta membri ai partidului lui Fico.

Totodată, guvernul slovac intenționează să închidă și postul public de radio și televiziune RTVS.

"Nu sunt de acord cu politica guvernului. RTVS este atacat și multe persoane își dau demisia", a declarat miercuri pentru postul TA3 presupusul atacator, Juraj Cingula, 71 de ani, când a fost dus la secția de poliție pentru a depune mărturie.