Cel mai important ziar polonez critică partidul de la guvernare pentru că duce "relațiile bilaterale'' cu Ucraina la "vechile piste'', notează Rai News.

"Partidul de guvernământ polonez Pis și exponenții săi de frunte, Kaczynski, Morawiecki și Duda, alimentează conflictul cu țara vecină care se apără de invazia rusă și incită la sentimente anti-ucrainene'', în special în rândul fermierilor, ''anulând recentele succese diplomatice ale propriul partid'', scrie joi Gazeta Wyborcza, cel mai important ziar polonez,  adăugând că ''relațiile bilaterale'' cu Ucraina ''revin la vechile piste'' dat fiind că ''înainte de izbucnirea războiului erau foarte reci''.

''Este o politică distructivă care are ceva în comun cu trădarea'', susține ziarul fondat în 1989 de Adam Michnik, fost lider al mișcării Solidaritatea.

Site-ul Radio Tok FM citează observatori ai campaniei electorale conform cărora atitudinea formațiunii Pis fața de problema armelor și grâului a fost decisă recent, pentru a recupera o parte din voturile care păreau pierdute: cele ale fermierilor-cultivatori care s-au simțit trădați când prețul grâului polonez s-a înjumătățit, pentru că silozurile sunt pline de cel ucrainean.

O opinie împărtășită și de grupul radical al ministrului justiției Zbigniew Ziobro (''Polonia suverană'', care face parte din coaliția guvernamentală de dreapta împreună cu Pis) și care susține de mult timp că Polonia nu trebuie să exagereze cu ajutorul acordat Ucrainei, pentru că interesele sale sunt mai importante. În plus, Pis se concentrează și asupra tinerilor, care altfel ar putea susține partidul ''Confederație'', o mișcare populistă de protest împotriva sistemului.

sursa: Rador Radio România