David Sassoli, președintele Parlamentului European, insistă că planul de redresare economică al UE trebuie integrat în viitorul buget pe termen lung al Uniunii și că acesta trebuie să fie curajos și ambițios.

„Acum este momentul să fim îndrăzneți și ambițioși cu privire la acțiunile sprijinite de bugetul UE. Parlamentul dorește să fie un actor-cheie al acestui proces, împreună cu alte instituții, pentru a contribui la transformarea bugetului în cel mai bun instrument menit să sprijine economia europeană și cetățenii săi”, a spus Sassoli, potrivit unei declarații postate pe site-ul Parlamentului European.

El spune că UE trebuie să ajungă urgent la un acord cu privire la planul de redresare și la următorul buget multianual.

„Pachetul de redresare trebuie să fie semnificativ și să aducă valoare adăugată, și trebuie de asemenea integrat într-un (cadru financiar multianual) puternic. Nu trebuie uitate investițiile pe termen lung și obiectivele strategice. Criza a agravat dezechilibrul dintre regiunile europene, iar planul de redresare trebuie să contribuie la reducerea acestui decalaj”, a precizat Sassoli.

El insistă asupra necesității ca Parlamentul European să aibă un cuvânt greu de spus în definirea viitorului buget. „În calitate de autoritate bugetară, Parlamentul European trebuie să fi implicat în elaborarea planului de redresare. De asemenea, vom analiza cu atenție propunerea revizuită privind CFM și reiterăm solicitarea unui plan de contingență”, a spus Sassoli.

„Întreaga Europă este foarte afectată de criza actuală. Este nevoie ca liderii europeni să se ridice la înălțimea provocărilor. Trebuie să îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi”, insistă șeful PE.

„Mai mult ca niciodată, Europa trebuie să fie mai puternică și să acționeze în beneficiul tuturor europenilor, care își îndreaptă ochii către noi în această perioadă critică”, a conchis David Sassoli.