Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că Planul Național de Redresare și Reziliență care a fost prezentat social-democraților de Guvern cuprinde "un set de documente incoerente".

”Am fost astăzi împreună cu partenerii sociali la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a vedea varianta Planului Național de Redresare și Reziliență care ar trebui să fie trimisă la Bruxelles în șapte zile. Suntem extrem de îngrijorați de ceea ce ni s-a prezentat ca material PNRR, un set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole, fără a acoperi întreaga tematică a PNRR. Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar șapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană", a susținut Radu Oprea, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

La rândul său, vicepreședintele PSD Victor Negrescu a afirmat că, așa cum se prezintă în prezent, PNRR "ridică mari semne de îngrijorare".

El a spus că social-democrații s-au dus la Ministerul investițiilor și proiectelor europene (MIPE) cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea celor 29 miliarde de euro.

”Prima noastră cerință este să dispară criteriul politic menționat în ordonanța de urgență care reglementează acest plan și, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare și suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect", a spus Negrescu.

El a adăugat că proiectul care a fost prezentat nu are un buget și un calendar și nici elementele care să definească foarte clar un plan eficient și coerent, așa cum a fost prezentat de celelalte state europene.