Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței CE în România, deschide lista PSD-PNL la europarlamentare, a anunțat luni seară purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

"Am decis ca în deschiderea listelor la europarlamentare să fie făcute de Ramona Chiriac, șefa Comisiei Europene în România", a spus la Antena 3 Romașcanu, adăugând că aceasta a fost de acord cu propunerea celor două partide.

Întrebat în ce grup parlamentar va merge Ramona Chiriac, senatorul PSD a spus: "Nu este hotărât la acest moment la ce grup parlamentar va merge".

Mandatul său la Reprezentanța Comisiei Europene la București" a început la 1 iulie 2021.

Iulia Ramona Chiriac este diplomat de carieră, cu o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene.

Din 2016, Chiriac a ost consul general al României în landul Bavaria.

Face parte din serviciul diplomatic român din 2008.

Înainte de această experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului integrării europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare și ateliere.

Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România.Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

E născută în 1979 la Bacău.