Astăzi, 1 iulie, Ramona Chiriac își începe mandatul de șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Cu o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, Ramona Chiriac, prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competențe solide de comunicare strategică și de reprezentare politică, precum și o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România.

”Pentru mine, este o onoare să reprezint Uniunea Europeană în România, după ce aproape 10 ani am reprezentat România și pe români în Germania, în diferite mandate. Văd noul meu rol ca o oportunitate de a fi parte din prezentul și viitorul României, de data aceasta la nivel european”, a declarat Ramona Chiriac.

Noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România a subliniat că NextGenerationEU înseamnă ”mai mult decât un plan de redresare: este o șansă unică de a transforma România și de a crea oportunități. #NextGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru România, prin sprijinirea tranziției verzi și digitale”.

O altă prioritate din mandatul șefei Reprezentanței o reprezintă Conferința privind viitorul Europei.

”Toți românii au dreptul de a-și face vocea auzită, iar Conferința privind viitorul Europei este un punct de plecare excelent în acest sens. Ne permite tuturor să dezbatem o viziune comună asupra a ceea ce dorim să fie Uniunea. Îi invit pe toți românii să acceseze platforma  https://futureu.europa.eu/, disponibilă și în limba română, și să joace un rol important în stabilirea priorităților Uniunii Europene. Pentru că numai împreună putem construi astăzi Uniunea Europeană, pentru generațiile viitoare. Împreună cu echipa Reprezentanței voi continua să colaborez cu autoritățile române, în beneficiul românilor și a celorlalți cetățeni ai familiei europene. Desigur, îmi doresc să fie împreună cu noi cât mai mulți români. La rândul nostru, vom crea punți noi pentru a ajunge, cu mesajele noastre, la cât mai mulți oameni”, a declarat Ramona Chiriac.