La inițiativa deputaților USR PLUS Iulian Bulai și Cristina Prună, o delegație a Parlamentului vizitează joi, de la ora 13.30, arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Este prima vizită a unei delegații a Parlamentului în arhiva CNSAS de la Popești-Leordeni, după constituirea acesteia, în anul 2005. Doar doi demnitari ai statului român - președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis – au vizitat în trecut arhiva CNSAS, anunță USR PLUS într-un comunicat de presă.

"Vizita delegației parlamentare a USR PLUS este doar prima etapă într-un demers mai amplu, care vizează cunoașterea temeinică a trecutului totalitar și transparentizarea informației din arhiva fostei Securități, ambele fiind indispensabile pentru consolidarea democrației și a statului de drept în România", mai precizează Alianța.

Din delegație vor face parte vicepreședinta Camere Deputaților Cristina Prună, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, Iulian Bulai, senatorul Costel Vicol, precum și deputații Cristian Seidler, Oana Cambera, Denisa Neagu, Daniel Blaga, Brian Cristian, Emanuel Ungureanu, Iulian Lorincz și Radu Ciornei.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Culturii Iulia Popovici va participa și ea la vizită.