Papa Francisc și-a dezvăluit intențiile într-un interviu acordat Reuters.

Pentru a obține rezultatul păcii, ar vrea să plece la Kiev, "e posibil să reușesc", după călătoria în Canada, care va avea loc la finalul lunii iulie. Așadar, foarte probabil în septembrie. "Primul lucru pe care vreau să-l fac este să merg în Rusia pentru a încerca să ajut într-un fel, dar aș vrea să merg în ambele capitale", adaugă el, referindu-se la dorința de a merge și la Moscova.

Papa Francisc a mărturisit că au existat contacte între secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, cu privire la o posibilă călătorie la Moscova, potrivit ANSA.

Semnele inițiale - a spus pontiful - nu erau bune, pentru că Moscova a spus că nu este momentul potrivit. Totuși, Papa Francisc a lăsat să se înțeleagă că acum, ceva s-ar fi schimbat: "M-am gândit că, dacă președintele rus mi-ar fi dat o fereastră mică pentru a servi cauza păcii...", a spus el, lăsându-și fraza neterminată. În acest scenariu se încadrează întâlnirea interreligioasă care va avea loc în Kazahstan pe 14 și 15 septembrie.

Participarea pontifului, chiar dacă nu a fost încă anunțată oficial, este considerată un lucru sigur. Iar în capitala Nur-Sultan ar putea avea loc o întâlnire cu Patriarhul Moscovei Kirill, întrevedere care urma să aibă loc la Ierusalim și care a fost apoi amânată tocmai din cauza crizei grave din Ucraina. 

Sursa: RADOR