Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operației sale pentru prostata mărită, informează BBC, potrivit News.ro.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit comunicatului Palatului Buckingham, regele a început încă de luni "tratamentele obișnuite".

Palatul Buckingham spune că regele "rămâne deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline".

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea.

Moharhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenții chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra, unde a stat internat trei zile.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creștere a accesărilor legate de afecțiunile prostatei.

Între timp, biroul de presă al prințului William al Marii Britanii a anunțat luni că prințul moștenitor va reveni începând de miercuri la îndatoririle oficiale după ce și soția sa, Kate, a petrecut două săptămâni în același spital unde a fost internat Charles, relatează Reuters.

Ducele de Sussex, care se află în Statele Unite după ce a renunțat la îndatoririle regale, a vorbit cu tatăl său despre diagnosticul său și va veni în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare, a declarat o sursă apropiată prințului Harry, citată de Sky News, mai scrie News.ro.