Relația viitoare cu Marea Britanie, acordul comercial UE-Vietnam și provocările inteligenței artificiale se numără printre subiectele de pe ordinea de zi a Parlamentului săptămâna viitoare.

Luni, în plenul de la Strasbourg, eurodeputații vor discuta despre abordarea revizuită a negocierilor de aderare, prezentată de Comisie la 5 februarie.

Tot luni, ei vor prezenta provocările inteligenței artificiale și a luării automate de decizii și măsurile posibile pentru a proteja mai bine consumatorii. Votul va avea loc miercuri.

Marți, eurodeputații vor discuta despre prioritățile Parlamentului pentru strategia UE pentru egalitatea de gen 2020-2024. De asemenea, vor dezbate prioritățile UE pentru cea de-a 64-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiția femeilor, care va avea loc la New York în martie.

Miercuri, plenul PE va vota o rezoluție prin care se solicită o strategie UE care să pună capăt mutilării genitale feminine în întreaga lume.

Parlamentul European va vota miercuri acordurile de comerț liber și investiții dintre UE și Vietnam. Acordurile vor elimina practic toate tarifele dintre Vietnam și Uniunea Europeană pe parcursul unui deceniu.

Miercuri, PE își va prezenta poziția inițială pentru viitoarele negocieri privind o nouă relație cu Regatul Unit în urma Brexit-ului.

Eurodeputații vor dezbate prioritățile Parlamentului pentru următorul buget pe termen lung al UE cu Consiliul și Comisia, pe 12 februarie, înaintea Consiliului European din 20 februarie.

Pentru a combate traficul cu animale de companie în UE, Parlamentul va vota joi o rezoluție prin care se solicită un sistem obligatoriu la nivelul UE pentru identificarea și înregistrarea pisicilor și a câinilor și sancțiuni mai dure împotriva celor care furnizează pașapoarte false pentru animale de companie.