După alegerile din 9 iunie, conducerea REPER și-a pus de săptămâna trecută mandatul pe masă și a convocat Consiliul Național al partidului pentru a stabili direcțiile politice pentru perioada următoare.

Consiliul Național a acordat miercuri seară un vot de încredere și a revalidat mandatele copreședinților Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, precum și ale membrilor Biroului Național, stabilind o serie de direcții strategice pentru consolidarea partidului și pregătirea pentru alegerile din toamnă.

”Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forțelor de opoziție și susținerea reprezentanților societății civile și mediului antreprenorial pe listele de candidați pentru Senat”, potrivit unui comunicat REPER.

"Am trecut de primele alegeri prin forțe proprii. Nu am reușit să facem pragul la alegerile europene, dar Partidul REPER a reușit în doar câteva luni, cu resurse limitate, să își crească substanțial notorietatea și să câștige, la alegerile europarlamentare, încrederea a peste 334.000 de români. Ca urmare a alegerilor locale, Partidul REPER a obținut 2 mandate de primari și 59 de mandate de consilieri locali/CGMB. Nici comasarea alegerilor cu doar câteva luni înainte de termen, nici modificările electorale substanțiale sau frauda electorală nu ne-au oprit. Mergem mai departe”, a declarat Ramona Strugariu, adăugând că formațiunea a înțeles mesajul alegătorilor, care vor ”unitatea forțelor democratice, reformatoare ale României”.

”Suntem deschiși către aceste alianțe și gata să strângem rândurile. La alegerile parlamentare și prezidențiale trebuie să arătăm clar că România nu este țara lui Ciolacu sau a putiniștilor. Anii care urmează vor fi decisivi pentru direcția ei democratică și europeană. O vom apăra până la capăt”, a mai declarat Ramona Strugariu.

Dragoș Pîslaru a subliniat ”întărirea partneriatului și colaborării cu societatea civilă și mediul antreprenorial prin oferirea și punerea la dispoziție a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunități”.

De asemenea, ”REPER a decis crearea Senatului REPER ca structură consultativă permanentă de legătură cu societatea civilă/mediul antreprenorial. Credem că atât coagularea forțelor politice proeuropene și reformiste, cât și parteneriatul larg cu societatea sunt nu doar așteptate de electorat, cât și condiții critice pentru apărarea democrației de populism și extremism”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreședinții REPER care să înceapă imediat discuțiile atât cu noua conducere USR, cât și cu candidații independenți și celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianțe electorale și identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă.