Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan anunță că majorările de fonduri negociate în Bugetul Uniunii Europene din 2024 au fost votate în Parlamentul European.

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat luni seară pachetul de amendamente pe care acesta le-a propus la Bugetul Uniunii Europene din 2024, spune eurodeputatul într-un mesaj pe Facebook.

"Pachetul votat este rezultatul a aproximativ 1.200 de amendamente la acest buget pe care le-am negociat în ultimele luni cu comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu grupurile politice și cu colegii eurodeputați, în mod individual. Vestea bună este că Bugetul UE din 2024 cuprinde suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile și care vor fi foarte importante pentru țara noastră anul următor", a mai scris acesta.

În plus, eurodeputatul român spune că se vrea creșterea sprijinului pentru fermieri, mai ales pentru tinerii fermieri, dar și pentru micii întreprinzători din Europa, fiindcă ambele categorii au fost puternic afectate de consecințele războiului din Ucraina.

"Propunem creșterea alocărilor pentru bursele "Erasmus+" fiindcă vrem ca studenții din România și din toată Uniunea Europeană să beneficieze de cât mai mult sprijin atunci când studiază în străinătate, mai ales în contextul inflației ridicate din ultimii ani. Vrem, de asemenea, să creștem sprijinul financiar pentru Ucraina și Republica Moldova, state candidate la Uniunea Europeană și țările care au avut cel mai mult de suferit din cauza războiului declanșat de Rusia la granițele noastre", a mai adăugat Mureșan.

"Încă din primăvară, când am fost desemnat raportor general pentru Bugetul UE din 2024, am spus că avem nevoie de creșteri bugetare anul viitor, nu de tăieri. Avem nevoie de mai multe fonduri fiindcă avem noi priorități de finanțat, mai ales în contextul războiului din Ucraina, al creșterii inflației și al crizei energetice cu care ne-am confruntat", a mai completat Siegfried Mureșan.

Tocmai de aceea, el spune că respinge tăierile propuse de Consiliu fiindcă acestea "nu țin cont de realitățile din teren" și propune creșteri la liniile bugetare care au cea mai mare nevoie de finanțare.