Eurodeputatul liberal a fost reales miercuri vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, partid care a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Reales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate, Siegfried Mureșan afirmă că  va continua să apere interesele României în conducerea Grupului PPE.

”În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene”, a scris Mureșan pe Facebook.

El mai precizează că va susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană și ”toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”.

Alle Reaktionen:
6262