SOS România e cel mai apropiat ca doctrină de ID, spune Șoșoacă
Formațiunea extremistă, fondată în urmă cu trei ani, va avea doi reprezentanți în viitorul Parlamentul European. Diana Șoșoacă spune că partidul e mai apropiat ca doctrină de ID.
Conform rezultatelor parțiale, după numărarea a peste 99% din voturi, partidul prorus SOS România îii va trimite în Parlamentul European pe lidera sa Diana Șoșoacă și pe Luis Lazarus, fost jurnalist de televiziune.
Ea a declarat pentru postul de televiziune Kanal D că SOS România e ”cel mai apropiat de doctrina Grupului Identitate și Democrație (ID)”. ”Dar nu e exclus să apară un nou grup europarlamentar”, a mai spus ea.
În prezent senatoare – intrată pe listele AUR, ea s-a afirmat în Parlamentul României prin stilul agresiv și dezinformări.
Bruxelles-ul ”s-a speriat” deja de SOS România, iar ”presa mainstream europeană e panicată că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus vor fi europarlamentari”, susține ea.
Șoșoacă consideră că prin intrarea sa în PE ”România va avea pentru prima dată o voce”, care să le redea românilor demnitatea și care să pună capăt discriminării românilor în UE. Eu sunt ”vocea, care alături de alte voci naționaliste, va ridica întreaga Europă la luptă pentru salvarea țărilor noastre pe care globaliștii încearcă să le desființeze”, afirmă politiciana în vârstă de 48 de ani.
Rezultatele parțiale arată că România va avea opt eurodeputați extremiști (6 de la AUR și 2 de la SOS), față de unul în prezent.
Dintre ei, Șoșoacă e singura care nu se ferește să se afișeze alături de ruși, fiind des invitată la Ambasada Rusiei la diverse evenimente.
În aprilie 2021, a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru că în timpul unui protest a fost afișat un banner care menționa masacrul de la Fântâna Albă din 1941, cand trupele sovietice au ucis mii de români care încercau să treacă din URSS în România.
Un an mai târziu, împreună cu alți trei deputați, a mers la Ambasada Rusiei pentru a-I prezenta ambasadorului rus poziția de neutralitate a României în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucraina și pentru a propune începerea negocierilor de pace, demers criticat de Ministerul român de Externe.
Printre puținele sale initiative legislative se numără un proiect de lege privind unirea României cu Republica Moldova și unul privind anexarea unor teritorii din Ucraina, care au aparținut cândva României.
În martie 2024, Dmitri Rogozin, fostul șef al Agenției Spațiale ruse, actual senator în regiunea Zaporojie, anexată ilegal de Rusia, a scris pe VKontakte că Diana Șoșoacă i-a rugat să-i promoveze mesajele pe această rețea rusească.
În iunie 2023, a acordat un interviu publicației ruse Eurasia Daily, susținând că România e o ”colonie” a UE, care a devenit ”un lagăr în care statele mai puternice și multinaționalele exploatează statele mai slabe”.
Comentarii