Președintele PNL Ludovic Orban explică de ce angajații din Ministerul investițiilor și proiectelor europene care se ocupă de PNRR vor primi un spor de 100%.

”Este un efort suplimentar care este făcut de cei care sunt implicați în pregătirea PNRR  (Planul Național de Redresare și Reziliență) și pentru că este important ca toți care lucrează la pregătirea PNRR să fie foarte bine motivați, pentru că, în funcție de calitatea lucrărilor pe care le facem și a implementării PNRR, depinde evoluția în bine a economiei, a societății, a diferitelor domenii publice", a declarat luni Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

După ce Guvernul României a aprobat în ianuarie memorandumul ”Mecanismul pentru elaborarea poziției cabinetului cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență” (PNRR), Ministerul investițiilor și proiectelor europene anunța că memorandumul stabilește cinci etape de parcurs în vederea obținerii unui document actualizat, ținta fiind data de 5 martie.

Pe 22 februarie, Ministerul investițiilor și proiectelor europene (MIPE) a finalizat seria de consultări interministeriale și dezbateri publice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență și aprecia că, pe parcursul următoarelor două săptămâni, propunerile primite vor fi integrate și documentul va fi transmis Comisiei Europene.

În prezent, PNRR nu e finalizat, din cauza unor neînțelegeri în coaliția guvernamentală privind proiectele ce vor fi finanțate.

Luni, stadiul elaborării PNNR a fost tema principală a reuniunii Biroului Executiv al PNL.

"Am prezentat colegilor stadiul discuțiilor privind construcția PNRR și am prezentat structura, care sunt principalele domenii de alocare, care sunt reformele care stau la baza acestor alocări și obiectivele pe care ni le-am propus. Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România pentru investiții și reforme în domeniul infrastructurii, educației, sănătății, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă a PNRR, de asemenea în domeniul managementului apelor, sistemului de irigații, energiei verzi", a spus Orban.