Eurodeputații Nicu Ștefănuță și Vlad Gheorghe au anunțat miercuri că au depășit cele 100.000 semnături impuse pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare.

”Aceasta nu este o victorie personală, ci o victorie a unei întregi generații neascultate de politicienii de azi, a tinerilor care își doresc să trăiască într-o Românie modernă, progresistă, verde, deschisă către lume. Nu aș fi reușit fără tinerii care au crezut în programul meu politic și care, în ultimele 25 de zile, au stat zi de zi în stradă pentru a strânge semnături. Le sunt foarte recunoscător pentru că luptă împreună cu mine pentru drepturi egale pentru toți, terapie decontată, orașe verzi, transport public gratuit, locuințe pentru tineri”, a declarat Nicu Ștefănuță. 

Eurodeputatul acută numărul mare de semnături cerut.

”Europa monitorizează situația absurdă și rușinoasă în care se găsesc independenți la alegerile europarlamentare care trebuie să strângă 100.000 de semnături doar pentru a candida, prag existent doar în Rusia. În semn de susținere, co-președinta Verzilor Europeni, Melanie Vogel, va fi azi (miercuri - n.r.) la București la depunerea semnăturilor care va avea la ora 18 la BEC.”, a adăugat Nicu Ștefănuță. 

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Grupului și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică.

Și eurodeputatul Vlad Gheorghe a anunțat pe Facebook care a depășit numărul de 100.000 de semnături.