Planificatul summit UE-Ucraina anunțat de blocul european nu va avea loc la Bruxelles, contrar informațiilor inițiale, ci la Kiev, a anunțat luni seară Biroul prezidențial din capitala Ucrainei.

Schimbarea a fost anunțată după conversația telefonică care a avut loc luni între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează marți dpa, preluată de Agerpres.

Cu toate acestea, la întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa șefii de stat și de guvern din statele membre ale UE, ci doar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel. Acest detaliu fusese deja anunțat de un leyen purtător de cuvânt al lui Charles Michel în luna decembrie.

Deoarece summitul urmează să aibă loc la Kiev, acest lucru pune capăt și speculațiilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a președintelui Ucrainei după călătoria surpriză întreprinsă de Volodimir Zelenski la Washington în decembrie.