Panzeri este bănuit ca a "intervenit politic pe lângă deputați europeni în favoarea Qatarului și Marocului, contra unor plăți".

De mai multe zile, Le Soir și alte publicații dezvăluie dedesubturile anchetei care zguduie Parlamentul European și care a făcut să cadă o vicepreședintă a PE și l-a văzut pe Marc Tarabella percheziționat și suspendat de către partidul lui.

Peste un milion și jumătate de euro au fost găsiți cash de anchetatori în Belgia, din care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, fost deputat european. Banii ar proveni din Qatar și de altfel în jurul statului din Golf se concentrează ancheta, notează Le Soir.

Dar reiese din documentele judiciare obținute de Morgen și de alte publicații internaționale (mai multe ziare italiene și marocane) că și Marocul, este în vizorul justiției. Panzeri, scriu acestea, este bănuit că "a intervenit politic pe lângă deputați europeni în favoarea Qatarului și Marocului, contra unor plăți", ceea ce știau soția, fiica și partenera sa, aceasta din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obținuți.

Soția sa și fiica sa ar fi participat la "transportarea cadourilor" care ar fi fost făcute de ambasadorul marocan în Polonia, Abderrahim Atmoun. Mogen a încercat fără succes să-l contacteze pe Panzeri pentru o reacție.

"Cuplul Panzeri și C. a utilizat de exemplu cartea de credit a unei a treia persoane, numite «uriașul»", reiese din documente. Acest ”uriaș” este probabil ambasadorul marocan, chiar dacă nu este menționat ca atare.

Panzeri și Atmoun se descriu ca "buni prieteni" pe rețelele de socializare și se întâlnesc regulat în calitate de copreședinți ai unui organism de discuții între Parlamentul European și cel marocan.

În 2013, Panzeri l-a vizitat se altfel pe Atmoun în Maroc, însoțit de Marc Tarabella și, câțiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili.

Sursa: RADOR