Guvernul Ungariei nici măcar nu este dispus să discute despre un eventual embargou asupra gazelor naturale rusești, deoarece siguranța aprovizionării Ungariei cu energie nu poate fi subiectul unui compromis, spune ministrul de externe.

MTI (Ungaria), 27 iunie 2022 - Guvernul Ungariei nici măcar nu este dispus să discute despre un eventual embargou asupra gazelor naturale rusești, deoarece siguranța aprovizionării Ungariei cu energie nu poate fi subiectul unui compromis - a precizat luni, la Luxemburg, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó.

Potrivit unui comunicat al Ministerului ungar de externe, Péter Szijjártó a participat la consfătuirea miniștrilor responsabili cu energia din Uniunea Europeană cu un mandat clar, conform căruia Guvernul de la Budapesta nici măcar nu este dispus să discute despre un eventual embargou, deoarece acesta "ar însemna practic incapacitatea de funcționarea a economiei Ungariei".

"Nu avem nimic împotrivă ca UE să caute noi surse de gaze, dar participarea la constituirea unor platforme comune de aprovizionare este o decizie voluntară, iar statelor membre nu li se poate impune nicio obligație din acest punct de vedere", a subliniat luni, la Luxemburg, șeful diplomației ungare, scrie MTI.

"Războiul din vecinătatea noastră și sancțiunile impuse ca urmare a acestuia au condus la creșterea semnificativă a prețurilor la energie", a spus Péter Szijjártó, care a adăugat că, încă de pe acum, Ungaria are în depozite trei sferturi din cantitatea obligatorie de gaze pe care a impus-o Uniunea Europeană.

Sursa: RADOR