Un protest al imigranților cu privire la evenimentele din Palestina a produs agitație în tabăra de tip închis din insula grecească Samos, relatează publicația elenă I Efemerida.

Aproximativ 700 de imigranți, arabi de diferite naționalități, s-au adunat în fața porții principale, scandând sloganuri pro-Palestina și anti-Israel. Marți noapte, în jurul orei 23:15, un grup de migranți a încercat să deschidă poarta și să iasă din tabără.

În urma intervenției poliției, șapte migranți au fost duși la audieri, dintre care cinci au fost arestați. Cei arestați aruncaseră cu pietre în forțele de poliție și îi incitaseră pe ceilalți să producă daune și să se opună poliției.

În ultima săptămână, poliția greacă a luat măsuri sporite de securitate în taberele de migranți din insulele Kos, Leros și Samos, pentru a face față oricăror incidente și tensiuni pe fondul evoluțiilor din Orientul Mijlociu.

Joia trecută, tot pe timpul nopții, incidente similare au izbucnit în tabăra din Leros, iar pe 7 octombrie, ziua în care Hamas a lansat atacul asupra Israelului, pe un site străin a fost postat un videoclip din tabăra din Samos în care erau înfățișați migranți sărbătorind atacul terorist din sudul Israelului.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA