"Ramadanul este luna jihadului și a martiriului, o, susținători ai Statului Islamic". Așa își începe mesajul un terorist din gruparea jihadistă pentru a expune un plan de luare de ostatici într-o școală din Europa, transmite La Razon.

Inutil să spun că ideea este ovaționată de susținătorii săi. Pe unul dintre canalele oficiale ale Daesh, ISIS, a fost propus planul al cărui obiectiv final este eliberarea rudelor jihadiștilor deținuți în lagărele siriene sub controlul PKK.

Răutatea unor indivizi care pretind că acționează în numele lui Allah nu are limite: "Vrei să eliberezi familiile femeilor musulmane și copiii lor din tabăra Al-Hol?", întreabă fanaticul de serviciu.

"Singura soluție acum – se răspunde – este să se desfășoare operațiuni cu luare de ostatici în țările Alianței Cruciadei; de exemplu, un grup de frați jihadiști convinși efectuează o operațiune cu luare de ostatici în interiorul unui liceu; iar când poliția vine să negocieze, cereți-le să elibereze toate surorile și copiii lor din tabăra Al-Hol. În caz contrar, acest grup armat va ucide ostaticii unul câte unul".

Și oferă detalii despre cât de departe poate ajunge cruzimea planului: "Un frate al grupului ucide un ostatic în fața celorlalți, pentru ca necredincioșii să știe că nu glumim și că vom continua să ucidem toți ostaticii până când surorile caste și curate și copiii lor sunt eliberați. Adevăratul susținător își oferă sângele pur pentru a sparge captivitatea surorilor sale".

El chiar sugerează unde ar putea fi desfășurată o altă acțiune teroristă: "De exemplu, războiul ar fi oprit, dacă o comunitate palestiniană care locuiește în Danemarca, Suedia și Norvegia ar răpi ostatici evrei și ar cere încetarea războiului din Gaza (altfel capetele lor ar fi separate de trupurile lor)".  "Trebuie să duceți jihadul, o, susținători ai Califatului. Exersați armele, cum să le demontați și cum să țintiți și să trageți. Un musulman puternic este mai bun în ochii lui Dumnezeu decât un musulman slab", conchide el.

Statul Islamic (ISIS) nu are nevoie de multe inițiative sau idei pentru a-și continua activitatea criminală, dar aceste tipuri de mesaje trebuie să fie luate în considerare de Forțele de Securitate. Centrele de învățământ, așa cum s-a văzut din operațiunea poliției spaniole în care a fost arestat un jihadist minor la Montellano (Sevilia), care intenționa să detoneze o bombă împotriva colegilor săi de clasă, au devenit una dintre țintele preferate ale teroriștilor.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA