TikTok suspendă „voluntar” funcțiile de recompense din TikTok Lite, a declarat compania miercuri (24 aprilie), la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a anunțat o a doua rundă de proceduri oficiale împotriva programului său de recompense.

TikTok Lite este o nouă aplicație concepută pentru regiunile cu viteze mai mici de internet. A fost lansat luna trecută în Spania și Franța.

Recent, Comisia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „Programul de sarcini și recompense” al TikTok Lite, care permite utilizatorilor să câștige puncte pentru interacțiunea cu aplicația. Recompensele includ vouchere Amazon, carduri cadou PayPal și o monedă în aplicație numită monede TikTok.

Executivul UE și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la efectele de dependență, în special pentru copii, din cauza absenței potențiale a mecanismelor eficiente de verificare a vârstei.

„TikTok încearcă întotdeauna să se angajeze în mod constructiv cu Comisia Europeană și cu alte autorități de reglementare”, așa că suspendă funcțiile de recompense, în timp ce abordează preocupările Comisiei, contul TikTok Policy Europe a publicat miercuri pe X.

Comisarul pentru Piața Internă, Thierry Breton, a declarat luni că executivul este „gata să declanșeze” măsuri în temeiul Legii privind serviciile digitale (DSA) a UE, inclusiv suspendarea programului de recompense, pe X.

Ca răspuns la anunțul TikTok, comisarul a spus că „ia notă” de decizia lui TikTok.

Cu toate acestea, el a adăugat: „Cazurile împotriva TikTok privind riscul de dependență al platformei continuă”, care include „investigația pentru a stabili dacă lansarea TikTok Lite a fost făcută în conformitate cu DSA”.

Pariul de șase miliarde de euro al României: Lider la talente IT, în urmă cu digitalizarea publică

Mai mult pe EurActiv »