Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al CE şi candidatul socialiştilor pentru a conduce viitoarea Comisie, a declarat pentru Euronews că Laura-Codruţa Kovesi e un procuror foarte bun.

"Doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul timpului, e un procuror foarte bun", a declarat Frans Timmermans, lăudând curajul fostei şefe a DNA.

Afirmaţia sa contrastează cu declaraţiile făcute luni de Liviu Dragnea, chestionat de jurnalişti în legătură cu candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.

"Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României”, a mai spus Dragnea, întrebat ce mandat va primi reprezentantul României la Bruxelles în momentul votului.

Întrebat dacă e un punct în minus pentru Kovesi că e anchetată, Dragnea a replicat: "Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

Referindu-se la situaţia din România, Timmermans a declarat că nu trebuie abandonată lupta anticorupţie.

"Nu poate exista o amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi de instanţe", a mai spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Am fost destul de dur cu românii în această privinţă", a explicat Timmermans.

PSD nu l-a susţinut pe politicianul olandez pentru candidatura la şefia Comisiei Europene din partea socialiştilor, preferându-l pe slovacul Maroš Šefčovič. Acesta s-a retras însă din cursă astfel că desemnarea lui Timmermans la reuniunea PES din 18 octombrie 2018 a fost o simplă formalitate. Deşi au fost invitaţi, PSD nu a trimis pe nimeni la acest eveniment.