Comandantul Forțelor Terestre, generalul-colonel Oleksandr Sirski, a devenit noul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei - a declarat președintele Volodimir Zelenski în adresarea sa video de joi seară, informează RBC Ukraine.

Liderul ucrainean a afirmat că, începând din 8 februarie, o nouă echipă va prelua conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Îi sunt recunoscător generalului Zalujni pentru cei doi ani de apărare. Îi sunt recunoscător pentru fiecare victorie pe care am obținut-o împreună și le mulțumesc tuturor soldaților ucraineni care luptă eroic în acest război.

Am discutat sincer astăzi despre ceea ce trebuie schimbat în armată. Schimbări urgente”, a menționat șeful statului. Care recent a purtat „zeci de conversații” cu comandanți de diferite niveluri.

„În special, am vorbit cu generalii de brigadă Andri Hnatov, Mihailo Drapati, Ihor Skibiuk și coloneii Pavel Palisa și Vadim Suharevski.

Toți sunt luați în considerare pentru poziții de conducere în armată și vor servi sub conducerea celui mai experimentat comandant ucrainean”, a afirmat Zelenski.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA