Comisia Europeană a anunțat joi câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială, un concurs cu premii de stimulare, organizat în toate țările din UE și în țările asociate la programul Orizont 2020.

Cele trei proiecte care au fost selectate pentru că au răspuns în mod optim provocării de anul acesta, ”Reimaginează moda”, vor primi un premiu de 50.000 de euro fiecare.

Câștigătorii sunt:

- un mecanism din România de sprijin juridic pentru artizani și creatori de modă, WhyWeCraft: Sustenabilitatea culturală în modă;

- un start-up belgian care contribuie la simplificarea procesului de reutilizare și reciclare a materialelor textile, resortecs®;

- platformă digitală din Croația care le permite utilizatorilor să poarte diverse costumații în realitatea augmentată, Snake.

În plus, în fiecare an, juriul acordă un premiu de impact unuia dintre participanții care au ajuns în semifinala concursului din anul precedent, pe baza rezultatelor obținute de proiect în ultimele douăsprezece luni.

Câștigătorul din 2020 este Empower, o companie care a adoptat o nouă tehnologie care sprijină economia circulară, permițând depozitarea și colectarea deșeurilor de plastic în schimbul unei recompense financiare.