Vicepreședintele ALDE Ioan Țintean a declarat vineri că liberal-democrații au stabilit să meargă pe liste separate la alegerile europarlamentare din 2019.

"Din punctul nostru de vedere, s-a discutat foarte clar în Delegația Permanentă și la CEx, în sensul că ALDE va merge separat pe liste și la europarlamentare și va avea și candidat la președinție, deși nu s-a votat definitiv”, a spus Țintean, relatează Agerpres.

Țintean, liderul filialei județene Bistrița-Năsăud, a mai spus că eurodeputata Norica Nicolai va deschide lista ALDE pentru europarlamentare, iar pentru regiunea de nord-vest prima opțiune de candidat e Ovidiu Silaghi.

În luna mai, după o urmărire penală de aproape cinci ani, DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru PNL al Transporturilor din Guvernul Ponta, Ovidiu Silaghi. Clasarea s-a făcut pe motiv că ”fapta nu există”, potrivit G4media.ro. Silaghi era acuzat că ar fi primit șpagă 200.000 de euro de la Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de autostrăzi.

Ceilalți candidați vor trebui să îndeplinească cinci criterii, printre care cunoașterea unei limbi de circulație internațională și experiența profesională adecvată.

Eurodeputata Renate Weber, care în PE face parte din Grupul ALDE, a anunțat vineri după-amiază că se va alătura ALDE România, după ce a fost o perioadă independentă, în urma plecării din PNL, în momentul în care liberalii au decis să treacă la PPE.