Grupurile parlamentare ale FIDESZ și KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) au solicitat Guvernului ungar lansarea unei consultări naționale despre sancțiuni, relatează MTI, citându-l pe Mate Kocsis, președintele grupului parlamentar al Fidesz.

Máté Kocsis a subliniat că în urma aplicării sancțiunilor UE, Rusia a devenit mult mai bogată, iar Europa mai săracă. Veniturile Rusiei au crescut cu 158 de miliarde de euro, din care 85 de miliarde au fost plătite de cetățenii UE.

"Grupurile parlamentare ale partidelor de guvernământ s-au întâlnit la Balatonalmádi, județul Veszprém, unde au analizat cele mai importante probleme legate de sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei, a informat joi ziarul ungar "Magyar Nemzet". Sancțiunile de la Bruxelles dăunează atât economiilor, cât și gospodăriilor. Creșterea prețurilor la energie ar putea duce la o scădere economică, a avertizat Máté Kocsis, care a adăugat: Guvernul va depune eforturi în timpul sesiunii de toamnă a Parlamentului pentru eliminarea sancțiunilor.

Președintele grupului parlamentar al FIDESZ a mai menționat că cele două grupuri parlamentare ale partidelor de guvernământ au solicitat Executivului de la Budapesta să inițieze consultări naționale în chestiunea privind sancțiunile UE.

Máté Kocsis a subliniat, totodată, că în Europa cetățenii ungari vor fi primii care se pot exprima în privința sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. La rândul său, președintele grupului parlamentar al KDNP, István Simicskó, a anunțat că Tibor Navracsics (FIDESZ) își va continua activitatea în cadrul grupului KDNP.

Sursa: RADOR