Președinția ungară a Consiliului UE, care încep la 1 iulie, a confirmat recent că printre principalele sale obiective e obținerea unei decizii pozitive privind ridicarea granițelor terestre Schengen pentru România și Bulgaria până la finalul anului.

Finalizarea acestei chestiuni este o prioritate pentru noi, a declarat reprezentantul ungar permanent la UE, ambasadorul Balint Odor, în fața jurnaliștilor de la Bruxelles. El a adăugat că printre principalele obiective ale Budapestei este și reducerea numărului de migranți șosiți ilegal, scrie 24Chasa.

Printre celelalte priorități ale președinției, ambasadorul a subliniat îmbunătățirea oportunităților producției de apărare europene și continuarea procesului de extindere al Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest și ceilalți candidați din partea de est a Europei.

"Vrem să obținem cele mai mari posibile progrese cu statele din Balcanii de Vest, să începem negocierile efective cu Albania, să avansăm cu Macedonia de Nord. Trebuie să accelerăm procesul", a adăugat ambasadorul. El a subliniat că Budaspesta este gata să fie gazda reuniunii UE - Balcanii de Vest, a anunțat BTA.

"Vom face tot ce ne stă în puteri pentru o tranziție lină, având în vedere contextul geopolitic, vom fi un intermediar corect, vom continua munca pentru Ucraina și Orietul Apropiat cu pașii necesari", a menționat ambasadorul. 

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA