După o primă vizită în Statele Unite, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar putea asista la summitul european organizat pe 3 februarie.

Uniunea Europeană l-a invitat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Bruxelles, a arătat joi purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European, Charles Michel, scrie Le Soir.

În paralel, un summit UE-Ucraina este programat pe 3 februarie, dar deocamdată nu se știe unde va fi organizat.

Volodimir Zelenski este în prezent la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele american, Joe Biden, și a luat cuvântul în fața Congresului. Este prima lui călătorie în străinătate de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Liderii europeni doresc și ei să-l întâlnească pe președintele ucrainean în persoană. Ei i-au trimis o invitație deschisă, ca să vină la Bruxelles. n același timp, un summit UE-Ucraina este programat pe 3 februarie, dar într-un loc care nu a fost încă determinat, a confirmat purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel.

Acesta din urmă va participa la întâlnire, ca și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Obiectivul nu este totuși acela ca toți șefii de stat și de guvern să se deplaseze la Bruxelles.

Volodimir Zelensk a discutat cu oficialii europeni de repetate ori în ultimele luni, dar aceste întâlniri au avut loc întotdeauna prin video-confernță.

Sursa: RADOR