Uniunea Salvați România lansează un site unde cetățenii îi pot cunoaște pe cei 85 de membri ai formațiunii care s-au înscris în cursa internă pentru a reprezenta partidul la alegerile europarlamentare din 2019.

Astfel, pe site-ul www.usr.ro/euro, cei interesați pot afla, printre altele, cine sunt candidații, ce studii au, care sunt motivațiile lor sau ce vor să schimbe la Bruxelles.

"Cei mai mulți dintre candidați nu au mai făcut politică până acum, însă toți au făcut pasul spre USR când au simțit că este necesară implicarea personală pentru a aduce schimbarea în politica românească", informează USR printr-un comunicat de presă.

Președintele USR, Dan Barna, a transmis că vrea ca până la finalul lunii noiembrie, USR să facă "un spectacol al democrației", pentru ca cetățenii să știe pe cine votează la alegerile europarlamentare din 2019.

"Până la sfârșitul lunii noiembrie vrem să facem un spectacol al democrației în care să arătăm candidații tuturor celor care ne vor da votul de încredere în 2019. Vom continua să fim cel mai transparent partid, atât prin acțiunile sale, dar și prin deciziile pe care le luăm în interiorul partidului. Toți sunt candidați bine pregătiți și determinați să ducă la Parlamentul European reforma schimbării pe care USR a adus-o în România”, a spus acesta.

USR spune că este primul partid din România care își va alege candidații la europarlamentare printr-un proces de tip "primaries”, adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul se va desfășura printr-un sistem electronic, on-line, securizat și verificabil. Lista finală a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de poziții.

Fiecare membru va putea să aleagă 7 candidați și să le acorde puncte în ordinea preferințelor:  candidatul cel mai bine plasat va primi 9 puncte, cel de pe locul doi va primi 7 puncte și următorii candidați vor primi 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot pe care acel candidat a fost votat. Candidații vor fi ordonați conform sumelor punctajelor primite.