Comitetul Politic al USR a votat sâmbătă susținerea Alianței 2020 USR-PLUS, a anunțat Dan Barna.

Liderul USR a declarat că această alianța ”va readuce România în Europa” și va crea acea alternativă pe care România o așteaptă.

Dan Barna a mai spus că decizia de sâmbătă e ”un moment istoric” pentru ceea ce urmează să se întâmple în următorii doi ani. ”E pasul pe care-l așteptau de mult timp” românii prin care oamenii decenți, oamenii profesioniști, oamenii cinstiți, oameni care vor o Românie fără penali vor avea cu cine să voteze în mod asumat și conștient”. 

Dacian Cioloș a declarat că ”se naște principala forță de opoziție modernă din România”, care să preia guvernarea și să ofere un proiect pentru România.

Dan Barna a confirmat că fostul premier va fi primul pe lista comună a celor două formațiuni la alegerile europarlamentare din mai, susținând că, e ”probabil, cea mai bună listă pe care a avut-o România din 1989 încoace în materie de europarlamentari”.

Cioloș a susținut, răspunzând unei întrebări, că e posibil ca USR și PLUS să aibă un candidat comun și la alegerile prezidențiale din toamnă.