Criticate pentru nerespectarea calendarului de livrare a vaccinului în UE, Pfizer și BioNTech anunță că intenționează să trimită 75 de milioane de doze suplimentare în al doilea trimestru al anului și până la 600 de milioane în total în 2021.

Pfizer/BioNTech a promis să livreze 75 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 către Uniunea Europeană, în al doilea trimestru al anului 2021, a anunțat luni Sierk Poetting, CFO al BioNTech, relatează Deutsche Welle.

Companiile americană Pfizer și germană BioNTech vor crește capacitatea de producție, prin deschiderea în februarie a unei fabrici noi în orașul Marburg, din landul german Hessa.

Fabrica va avea o capacitate de producție de 750 de milioane de doze anual.

Și compania farmaceutică AstraZeneca a fost de acord să livreze 9 milioane de doze suplimentare către Uniunea Europeană, în primul trimestru al acestui an.

Anunțul Pfizer/BioNTech a venit cu câteva ore înaintea unei reuniuni a cancelarului Angela Merkel cu premierii celor 16 landuri germane pentru a discuta despre ritmul lent în care are loc campania de vaccinare.

La videoconferință participă și comisarii europeni Stella Kyriakides și Thierry Breton.