Comisarul Margrethe Vestager va rămâne la Bruxelles pentru un al doilea mandat, chiar dacă nu va reuși să fie șefa Comisiei Europene, a anunțat premierul danez.

Aleasă recent în funcția de premier, Mette Frederiksen a declarat că Vestager a făcut o treabă bună la Bruxelles și va fi nominalizată pentru a face parte și din viitoarea Comisie Europeană, relatează EurActiv.com.

Chiar dacă e în cărți pentru șefia Executivului european, poziția sa în viitoarea CE nu era garantată, Vestager fiind liberală, în timp ce Frederiksen e social-democrată.

Întrebată la Televiziunea daneză dacă a fost tentată să desemneze pe cineva din rândul social-democraților, Mette Frederiksen a declarat: "Când vine vorba de funcții la nivel internațional, trebuie să vedem dacă nu cumva avem deja un comisar calificat care să aibă șansa de a continua".

Surse europene au precizat pentru EurActiv.com că e posibil ca Vestager să dorească același portofoliu, cel pentru Concurență. 

Comisara daneză a fost apreciată pentru activitatea depusă în ultimii cinci ani, fapt ce i-ar facilita obținerea aceluiași portofoliu, deși, de obicei, comisarii nu rămân pe aceeași poziție mai mult de un mandat.

Peste Ocean, Vestager nu se bucură de aceeași popularitate, președintele american, Donald Trump, declarând într-un interviu că aceasta urăște SUA "poate mai mult decât orice altă persoană pe care am întâlnit-o vreodată". 

"Ce face ea țării noastre. Dă în judecată toate companiile noastre", a declarat Donald Trump pentru Fox News.