Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni la Congresul PES, desfășurat la Berlin.

”Este o reușită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă, la nivelul familiei social-democrate europene ... PSD a revenit în familia social-democrată europeană și contează astăzi, cu adevărat, în plan european”, a declarat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă.

La Congresul de la Berlin, socialiștii și-au ales un nou lider - fostul premier suedez, Stefan Löfven. Prim-vicepreședintele formațiunii este Iratxe Garcia Perez, lidera grupului S&D din Parlamentul European, iar secretar general - deputatul german Achim Post.

”Sprijinul pentru România este dovedit și prin includerea solicitării ca țara noastră să fie primită în spațiul Schengen, în rezoluția aprobată în cadrul Congresului PES de toate partidele social-democrate europene, pe care am avut bucuria să o prezint în cadrul reuniunii”, a mai declarat Victor Negrescu.