Sesiunea plenară a Conferinței privind viitorul Europei, care se va întruni în perioada 8-9 aprilie, va dezbate propuneri concrete din partea grupurilor de lucru.

Președinții celor nouă grupuri de lucru din plen vor prezenta propuneri consolidate în sesiunea plenară a conferinței, grupate în funcție de temele asupra cărora s-a concentrat fiecare grup de lucru.

Propunerile se vor baza pe recomandările formulate de grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni, de grupurile de dezbatere naționale și de ideile colectate prin intermediul platformei digitale multilingve, precum și pe schimburile care au avut loc în timpul sesiunilor plenare și ale grupurilor de lucru ale conferinței.

Sesiunea plenară are loc vineri, 8 aprilie, și sâmbătă, 9 aprilie 2022, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu participare fizică.

Sesiunea plenară va continua lucrările desfășurate de plen și de cele nouă grupuri de lucru din 25-26 martie, când au fost discutate proiectele de propuneri preliminare ale grupurilor de lucru.

Pe baza consensului, plenul își va prezenta propunerile Comitetului executiv. Acesta din urmă va elabora un raport în deplină colaborare și transparență cu plenul.

Raportul final al platformei care urmează să fie luat în considerare pentru propunerile din cadrul ședinței plenare, pe baza contribuțiilor cetățenilor colectate până la 20 februarie, este disponibil online.

Cetățenii pot trimite în continuare contribuții pe platformă, pentru a permite continuarea dezbaterii online. Contribuțiile introduse după 20 februarie vor face obiectul unui raport final după 9 mai.