ngaria este împotriva terorismului și, prin urmare, nu susține migrația, deoarece oricine susține migrația, susține terorismul, a declarat joi la Bruxelles premierul Ungariei Viktor Orbán, transmite agenția MTI.

La sosirea la summitul UE de două zile, Viktor Orbán și-a exprimat speranța că Bruxelles-ul va recunoaște că există o legătură evidentă între actele de terorism și migrație.

Premierul Ungariei a afirmat că UE dorește să colecteze mai mulți bani de la statele membre pentru politica privind acceptarea migrației și pentru ucraineni. Șeful executivului de la Budapesta a declarat că poziția Ungariei este clară: nu vrea să dea bani migranților și nu vrea să dea bani Ucrainei, decât în baza unei propuneri foarte detaliate. Dar, propunerile actuale nu au argumente tehnice și politice temeinice.

Principiul de "a da mai mulți bani nu va funcționa, îl vom respinge", a subliniat premierul Ungariei. Răspunzând la o întrebare referitoare la războiul din Ucraina, Viktor Orbán a declarat că Ungaria are un plan de pace și dorește să mențină deschise toate canalele de comunicare cu Rusia, în speranța acceptării acestuia. Ungaria este singura țară care militează pentru pace, în interesul tuturor europenilor, a subliniat Viktor Orbán.

Ungaria are o strategie de pace transparentă și foarte clară și dorește să facă tot ce îi stă în putință pentru a obține pacea. Prin urmare, Viktor Orbán consideră că toate canalele de comunicare cu rușii trebuie menținute deschise, altfel nu există nicio șansă pentru pace.

În ceea ce privește conflictul israeliano-palestinian, Viktor Orbán a afirmat că Ungaria susține dreptul Israelului de a se apăra și de a se asigura că nu se va mai repeta niciodată un atac terorist precum cel din 7 octombrie, al organizației teroriste islamiste Hamas, împotriva statului Israel. De asemenea, Viktor Orbán accentuat necesitatea asigurării ajutorului umanitar.

Potrivit poziției ungare și europene, în regiunea Mării Mediterane există două țări, Israel și Egipt, în care dacă situația devine instabilă, ar putea începe un aflux de imigranți către Europa. Pentru a evita acest lucru, țările în cauză trebuie să fie stabilizate, deoarece stabilitatea în regiune este în interesul europenilor, a subliniat prim-ministrul Ungariei.

Răspunzând la o altă întrebare, Viktor Orbán și-a exprimat speranța că, în declarația finală, care va fi adoptată la summit, liderii statelor membre ale UE vor acorda Georgiei statutul de țară candidată la aderare.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA