Posibilitatea ca România să ceară renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență a ridicat semne de îngrijorare la Comisia Europeană, a declarat joi ministrul investițiilor și proiectelor europene, Dan Vîlceanu.

”Nu vă ascund faptul că există îngrijorări, au existat îngrijorări imediat în momentul în care au apărut iarăși asemenea exprimări în spațiul public, mă refer la îngrijorări de la Comisia Europeană care ne-au și întrebat imediat dacă există această posibilitate să mergem să încercăm să renegociem. Vă anunț că renegocierea PNRR înseamnă renegocierea de la zero", a afirmat Dan Vîlceanu, referindu-se la declarațiile unor lideri PSD privind necesitatea renegocierii acestui plan.

Întrebat dacă acesta va avea loc renegocierea PNRR, ministrul a spus că "nu, evident, niciodată", relatează Agerpres.

Ministrul a completat că până la 2023 se poate discuta ”orice” legat de PNRR, dar nu se renegociază pentru că s-ar pleca de la zero: "Pică tot. Tocmai de aceea vă spuneam și știți foarte bine modul serios cum ne raportăm la anumite acte normative și reforme din PNRR. Și aici reforma pensiilor este una consistentă la baza PNRR. De asemenea, vorbim de mediu sau de transporturi și așa mai departe, de digitalizare, de partea de digital".

El a fost întrebat despre modul în care Comisia și-a exprimat îngrijorarea și a precizat că acesta a avut loc verbal, unii angajați ai instituției au întrebat dacă există intenția de a renegocia PNRR și că sunt îngrijorați dacă facem așa ceva.