Europarlamentarul Vlad Gheorghe, candidat independent pentru un nou mandat, a anunțat miercuri că a cerut renumărarea voturilor. El susține că sunt mii de voturi în favoarea sa care "nu se mai regăsesc" în procesele verbale.

Am cerut RENUMĂRAREA voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi - deja 231.877 voturi validate oficial și continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale.

"Am cerut renumărarea voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi - deja 231.877 voturi validate oficial și continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Într-o altă postare, de marți Vlad Gheorghe a publicat un tabel cu toate secțiile de votare în care nu a obținut niciun vot și i-a îndemnat pe cei care l-au votat să verifice dacă secția respectivă se află pe listă.

Potrivit datelor provizorii transmise marți de Biroul Electoral Central, Vlad Gheorghe a întrunit 2,46% din opțiuni (218.462 voturi).

El are nevoie de 3% pentru a obține un nou mandat.

Radu Mihaiu: Avem suspiciuni de fraudă pentru peste 2.000 de voturi; am depus cerere de renumărare

Mai mult pe EurActiv »