Eurodeputatul Iuliu Winkler consideră că birocrația și centralizarea au ajuns la ceea ce a numit "niște exagerări de neînchipuit", precizând aceste chestiuni vor face parte din temele campaniei electorale a UDMR pentru Parlamentul European.

"Am ajuns să nu avem performanță nici în domeniul utilizării fondurilor europene, tot din cauza birocrației. Am ajuns să fim nefuncționali, ca administrație, din cauza birocrației și a centralizării. Am ajuns la niște exagerări de neînchipuit, este înfiorător ceea ce se întâmplă. De aceea, unul dintre subiectele importante și centrale ale UDMR în această campanie electorală va fi reducerea birocrației și descentralizarea. Evident că descentralizarea merge mână în mână cu reducerea birocrației și noi considerăm că acesta este un subiect electoral pentru Parlamentul European", a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Deva, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), relatează Agerpres.

Winkler a explicat că reducerea birocrației se poate face atât prin presiuni ale comunităților locale, dar și prin regulamente obligatoriu de aplicat, elaborate de PE.

"Dacă de la Bruxelles se gândește un program descentralizat, adresat comunităților, dorim să interzicem guvernelor să aplice condiționalități suplimentare, adică să complice, să birocratizeze ceva care degeaba pleacă simplu de la Bruxelles, dacă ajunge foarte complicat la Deva. Trebuie să scoatem din veriga aceasta, dintre Bruxelles și Deva, cât mai mult Capitala, cât mai mult centralizarea, cât mai mult politica și administrația defectuoasă dâmbovițeană, și trebuie să obținem cât mai multă autonomie locală și cât mai multe competențe pentru regiunile și pentru comunitățile noastre", a afirmat Iuliu Winkler, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European.